Sidor

tisdag 28 februari 2012

Vegetarisk bolognese


Har haft ett pastasug ett tag nu, men är alltid för ivrig när det kommer till äta och prioriterar därför bort jobbiga moment som kokning. Okej. Töntigt och kanske inte jättesant. Spaghetti är hur som helst min favorit och köttfärssås är ju dess bästa polare. Här kommer dock en köttfri variant. Quornfärs fick agera inhoppare.

Så här kan man göra: Finhacka rödlök och vitlök och fräs det i rapsolja. När löken fått lite färg kan du klämma ut några cm tomatpuré och låta det gotta ihop sig en stund. I med grovt riven morot och quornfärs (eller köttig färs om det föredras så klart) och låt det bryna med några minuter. Häll i en burk krossade tomater och en buljongtärning. Späd med vatten och krydda med peppar. Låt såsen koka tills den är lagom krämig och redo för bönpimpning. Jag använde stora vita, men alla bönor (eller kikärtor för all del) funkar fint som snus.

Den här bolognesen är relativt fettsnål så jag kompliterade med avocado. Hade dessutom förmånen att ha färsk basilika hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar