Sidor

tisdag 6 mars 2012

Grötkaka - banan


God morgon solisar! Den här tidiga timman tänkte jag ju som bestämt inte stressa. Inplanerad o-stress-tid. Dock blir det ändå lite bank innanför bröstet när det ska fotas frukost, samtidigt som solen går upp. Helst av allt vill jag ju göra ännu fler grejer samtidigt. Typ kolla läsa mailen, kolla instagram-flow:et, packa ryggsäck etc etc. Ja, ni märker. Jag har svårt att koppla av och ta en sak i sänder.
Som tur är hade jag frukost näst intill färdig. Det var bara att sätta på ugnen och trycka igång kaffebryggaren. Undertiden rummet började fyllas med mörkrostade aromer och söt banandoft, passade jag på att ligga kvar i sängen och göra mitt fitnesstest. Fick ett märkligt resultat och tänkte jag skulle undersöka imorgon igen.

Frukosten utgjordes av ytterligare en grötkaka. Banansmak den här gången. Här kommer le recept:

Blanda 1 dl havregryn, 30 g proteinpulver med banansmak, en halv mosad banan, 1 ägg, lite physaliumfrön och 1/2 dl vatten och häll upp i en ugnsfast form. Låt den stå över natten och baka i ugnen ca 20 min på 250 grader. Servera med keso smaksatt med vaniljpulver och skivad banan. Jag toppade även med några quinoa- och dinkelpuffar för smakens skull. Gott, gott, gott!


Nu ska jag förbereda mig inför skolan (tänker inte vara där en timma tidigare idag!), strukturera upp min to do-lista, svara på lite sms, diska och planera kommande dagar i agendan. Men en sak i taget.Himlen var fabulös i några minuter. Den starten tackar vi för.

1 kommentar:

  1. Provade detta nyss (dvs egentligen gjorde jag den igår), riktigt gott. Hittade en enklare variant på den, om man inte skulle ha tid på morgonen;
    En banan, en skopa pulver(använde mig av fitnesshavre) och en dl havre. Riktigt gott och enkelt!

    SvaraRadera