Sidor

söndag 8 februari 2009

one whole world in one tiny Beverwijk


Hemkomna från Svarta marknaden i Beverwijk. En gigantisk plats för mestadels invandrare, att sälja allt emellan himmel och jord. Löshår, dildos, radiostyrda helikoptrar, metspön, rökelser, hård honung och torkad fisk, är bara ett litet urval av allt som man kunde köpa. Tankarna förde oss tillbaka till Indien, och de marknadsplatser vi besökte där. Det doftade så klart underbart från matstånden, som erbjöd allt från asiatiskt till pizza och pommes. Jag och Marie (och Skye = åpen) delade på någon form av kebabrulle - godgodgod!
Självklart kunde vi inte heller motstå våfflorna med grädde och färska jordgubbar. Det kändes nästan som vi dog lite, när vi satt där i solen och njöt av bland det godaste som någonsin besökt min mun. Man fick lite tivolikänsla av musiken, lamporna och de härliga vagnarna som sålde diverse godsaker.

Då området var så stort, fick vi lite problem när vi sedan skulle hitta tillbaka till våran parkeringsplats och våran bil. Det blev en lång och kall promenad, stundvis med ett iskallt monster i famnen. Nu är barnen så trötta att de nästan, NÄSTAN, somnar i soffan framför en musikal.

Bilder kommer snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar