Sidor

tisdag 24 februari 2009

train&tram&tram&train

Och hej igen. Ungefär en hel livstid efteråt. Min lilla dagstripp till Murghan och apfamiljen, blev visst en heldagsutflykt. Vi värmde upp med lite lek på en lekplats i närheten av kojan (adressen kommer förbli ett frågetecken för mig). Vi "vuxna" blev tvingade att kolla på ointressanta hål i sanden och åka på rutschkanor som till och med hade varit för liten för en 12-åring. Vi hade doch roligt ändå. We have a thing for playgrounds.
Vi fortsatte sedan dagen med att färglägga flodhästar och flamingos, krokodiler och blommor. självklart mycket snyggare än småapornas. Efter ett tag, när stackars nattjobbande Beijtje (som för övrigt räddar livet på små pojkar) vaknade, begav jag och Marie oss till matvaruaffären med det roliga namnet. Där handlade vi... matvaror! Nej, den var dålig. Men det är sant. Vi gjorde faktiskt det. Ingredienser till en köttgryta, potatisgratäng och semlorna så klart.
Det blev nästan som ett litet mini-dinner-party, då B hade en väninna på besök (hon bjöd oss på världens godaste morotskaka), och lilla söta Steijn var där.
Jag s u g e r på att arbeta med torrjäst, och är inte säker på att jag vill lära mig det över huvud taget. Jo, det är klart jag vill, men nu är jag tjurskallig. Låt mig! Bullarna till semlorna blev små, dock goda. Eftersom de inte säljer mandelmassa här, vad vi såg, fick vi göra egen. Den blev himlans lyckad. Mini-slemmor à la NL åt folket, som blev nöjda och glada.

Det är JÄTTEROLIGT att resa i över två timmar tur och retur, när man ska till sin bästa vän.
När jag gick av tåget fick jag för förklarat för mig att jag var "mooi" eller "nice". Jag blev smickrad, men rädd. Jag trodde att han skulle springa efter mig till bilen, så jag sprang... lite.
Jag tror det var de nya jeansen som gjorde det. tack sötaste mamma.

Föresten, när jag kom innanför dörren såg jag att akvariet var vid liv igen. Det är rena stimmet där inne nu. Tänk, jag kommer aldrig få sova på nätterna längre. De kommer ha fiskparty natten lång. Kort på tillskotten till familjen kommer i morgon. Nu ska jag sussa sött. Är inte ledig i morgon. Puss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar