Sidor

fredag 15 juni 2012

Rödbetssoppa med cèvre och pinjenötter

När jag kom hem från Varberg i onsdags var jag hungrig som ett djur. Det brukar ofta sluta med helt freaky måltider, men jag försökte hålla mig inom någon slags ram och kokade ihop något jag varit sugen på ett tag.
Skala och hacka palsternacka och morot. Fräs tillsammans med hackad purjolök i smör i en kastrull tills gyllenbrunt och mjukt. Lägg i kokta rödbetor (finns att köpa färdigkokta för det late eller tidssnåle) och häll på en burk kokosmjölk light. Släng i en grönsaksbuljongtärning och koka under lock i någon kvart eller så. Mixa soppan och späd den med vatten till perfekt konsistens. Jag gillar tjockt och krämigt. Smaka av med nymalen vitpeppar, salt och kanske lite mald ingefära om modet är med. Servera med halv-centimeter tjocka skivor av din bästa getost och en näve (helst rostade) pinjenötter.
Välkommen till en cerise dröm.

1 kommentar: