Sidor

fredag 1 oktober 2010

Jordärtskockssoppa med potatis


Lite trix och pill krävs för att skala de fula knölarna. Men gillar man smaken är mödan väl värd.

Den här höstiga soppan kokade jag på:
1 medelstor palsternacka
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
300 g jordärtskockor
2 liter vatten
1 ekologisk grönsaksbuljongtärning
1 dl vispgrädde
salt
vitpeppar
4 potatisar
(olja och smör)

Hacka palsternackan, purjon, vitlöken och kockorna i grova bitar. Fräs dem i olja och smör och slå på vattnet. Släng i buljongätrningen. De ekologiska ger mycket finare smak och du behöver inte vara orolig för en massa konstiga tillsatser. Koka utan lock i 20 minuter och mixa sedan soppan med en stavmixer. Smaka av med grädden, salt och peppar. Lägg i potatisen i små kuber och låt den koka med tills den blivit mjuk.

Jag gillar när det är lite bitar i soppor. Det har nog något med det psykiska att göra, men det mättar bättre om man får tugga lite.

Hoppas alla haft en trevlig fredag. För mig blir det jobb hela helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar