Sidor

torsdag 14 maj 2009

how to make a rhubarb lemonade

På torsdagar är jag extra huslig, och förmiddagen har tillbringats bland långa rabarber och och kladdiga flaskor. Allting resulterade dock i en härlig rabarber/jordgubbssaft, utan en massa kemiska tillsatser. Här kommer en liten beskrivning på hur jag gick till väga.
Lika delar tvättad och grockhackad rabarber (Den behöver inte skalas) och skivade jordgubbar. Självklart går det bra att använda endast en av ingredienserna, men ett kilo ska det bli. (Okej, CIRKA ett kilo då!)

Koka dem i 1.8 liter vatten i 15 minuter och glöm inte bort att det är förbjudet att röra. Du vill väl inte ha en grumlig saft?

Låt bli att peta! Pilla dig i rumpan i stället.


Sila bort rabarber- och jordgubbsliken. Koka upp vätskan igen, tillsammans med 4.5 dl strösocker och saften från en citron. För att öka hållbarheten och få bort slaggprodukter, ska du skumma saften så mycket som möjligt.

När saften kokat upp, häller du den på varma och desinfekterade glasflaskor.
Eller så gör du som jag, som tager vad jag haver. I det här fallet en urtvättad cola light-flaska.

Så här fräsig blev fläderblomssaftflaskan från IKEA när den satt på sig senaste sommarmodet.

1 kommentar: