Sidor

tisdag 16 februari 2010

Leilas New York Blueberry cheesecake


Enligt Leila är det här den godaste cheesecaken hon smakat, och visst är den god. Det är den!

Här kommer receptet rakt av. Dock delade jag det på tre och gräddade i tre stycken enportionsformar, istället för en stor en med löstagbara kanter.

300 g digestivekex
150 g osaltat smör
1 dl strösocker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
600 g Philadephia
2.5 dl kesella/kvarg 10%
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)
1 dl frysta blåbär

Krossa kexen och mixa dem lent med smält smör. Tryck ut i formen/formarna och grädda i ugnen på 195 grader i tio minuter. Tag ut formen. Höj ugnen till 220 grader.
Blanda socker, maizena och vaniljsocker och visspa i philadeplhia och kvarg. Visspa i ett ägg i taget och till sist grädde. Smält chokladen i vattenbad och rör ner den också. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i 30 minuter. Stäng sedan av ugnen men låt kakan stå kvar i ytterligare 30 minuter innan du tar ut den och ställer den kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar