Sidor

tisdag 23 februari 2010

Afrikansk fiskgryta med kokosmjölk


Efter ett lagom hårt träningspass på gymmet idag, passade den här grytan perfekt. Den är superlätt att tillreda och mättar gott i magen.
Smakerna från Öst-Afrika, Indien, Thailand och Mexiko arbetar fint tillsammans, och doftar alldeles förträffligt.

Till fyra hungriga hurtbullar:
600 g fisk, lax passar utmärkt
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 röda chilifrukter
2 cm färsk ingefära i skivor
2 lagerblad
4 hela nejlikor
1/2 tsk krossade kardemummafrön
3 krm spiskummin
1 dl vatten
4 dl kokosmjölk
lite strösocker
salt
rapsolja

Hetta upp en stekpanna och se till att oljan är riktigt varm innan du lägger i lök, vitlök, chili och kryddor. Fräs i tre minuter och tillsätt sedan vatten. Puttra utan lock i två minuter och häll i kokosmjölken, socker och salt. Koka upp och låt småputtra i tre minuter.

Ös på med fisken som du först skurit i bitar, och låt den sjuda under lock i fem minuter.
Jag tyckte att fullkornsbulgur var himla gott att äta den här grytan med, men visst går det bra med ris eller potatis också.
Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar