Sidor

måndag 11 januari 2010

Pasta med vit fisk, champinjoner och spenat


Om man är som jag och älskar att gå runt och flanera bland hyllorna på ICA, har man antagligen hört den italienska sången om homosexuella spindlar ett ganska för stort antal gånger. Känns det då inte som att stövellandet hintar om att det är dags att trycka i sig lite pasta igen? Johodå, självklart!

Nosa lite på den här komponeringen vetja. Jag skriver ner, för det hade varit svintrist att inte käka den här rätten igen!

Till 3 personer behöver du:
din favoritpasta (någon annans favorit går ju naturligtvis lika bra)
fisk (jag använde fryst pangasius) i 2 cm-kuber
en gul lök
två små eller en stor paprika
två vitlöksklyftor
ett gäng champinjoner (typ 20 små)
1 & 1/2 dl visspgrädde
1/2 dl vatten
en grönsaks- eller fiskbuljongträning
tre nävar färsk spenat
en klump mozzarella i skivor
riven parmesan

Till fisk-marinaden behöver du:
3 msk worcestershire sauce
3 msk fish sauce
3 msk olivolja
en riven vitlöksklyfta
salt
2 tsk paprikapulver

Visspa ihop ingredienserna till marinaden och låt din frysta fisk tina i den.

Hacka lök, vitlök och paprika och fräs på hög värme i olivolja. Släng i champinjonerna och låt dem få lite färg innan du tillsätter grädde, vatten och buljongtärning. Låt detta puttra litr smått på låg värme till konsistensen är härligt krämig.
Undertiden tar du din fisk och steker den i olivolja. Häll av marinaden först. Stek högt och snabbt! Samtidigt rör du ner spenaten i pastasåsen.
Nu tar jag för givet att du kokat pastan, så att allt är klart samtidigt. Visst är det så?

Börja med att lägga upp pastan i lite djupare tallrikar. Fortsätt med ett lager mozzarella. Sedan pastasåsen och till sist fisken. Så enkelt var det.

Servera med riven parmesan och du är helt plötsligt inte alls så långt ifrån Italien längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar