Sidor

söndag 3 januari 2010

Oxe


Hur man lyckas med den perfekta oxfilén.

Putsa din oxe och lägg den i en marinad bestående av:
Ketjap Medja No. 1 - söt sojasås
hackad gul lök
hackad vitlök
honung

Efter tre timmar torkar du av den på hushållspapper och placerar den på en smord plåt. Stoppa ner en stektermometer och ställ in den i ugnen på 150 grader. När termometern visar 54 grader tar du ut den och låter den vila några minuter för att köttsaften ska sätta sig. Sedan är det bara att skiva upp din perfekta oxfilé i tunna skivor och servera den med en massa god sallad. Åh...

Ska du äta den kall föreslår jag att du lägger den i ytterligare en marinad bestående av:
vittvinsvinäger
vatten
vitlök
persilja
salt
grovmalen svartpeppar

Där i kan den ligga i princip hur länge som helst! Ja, inom rimliga gränser så klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar