Sidor

söndag 3 januari 2010

Blomkålssoppa


En gång i tiden, närmare bestämt för fem dagar sedan, gjorde jag en soppa av den här blomman.
Den slank fort ner i magarna runt bordet, så jag tänkte berätta hur jag gjorde...

Du behöver:
purjolök
gul lök
vitlök
palsternacka
buljongtärning
vatten
blomkål
hemlig ingrediens
vitpeppar

Hacka lökar och och palsternacka och fräs det i något fett, självklart använde jag riktigt smör. Hm, eller var det ekologisk rapsolja...? Låt dem bli sådär mjuka i pannan innan du...

...häller på vatten och låter en buljongtärning simma med. När du är redo, lägger du även i blomkålen som du delat i mindre buketter. Koka tills kålen är mjuk och alla smaker gift sig.

Mixa med en stavmixer och krydda efter smak. Häll till sisst i en skvätt av den hemliga ingrediensen och låt koka ytterligare några minuter innan servering.

Torkad chili på toppen för extra hetta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar