söndag 3 januari 2010
Blomkålssoppa
En gång i tiden, närmare bestämt för fem dagar sedan, gjorde jag en soppa av den här blomman.
Den slank fort ner i magarna runt bordet, så jag tänkte berätta hur jag gjorde...
Du behöver:
purjolök
gul lök
vitlök
palsternacka
buljongtärning
vatten
blomkål
hemlig ingrediens
vitpeppar
Hacka lökar och och palsternacka och fräs det i något fett, självklart använde jag riktigt smör. Hm, eller var det ekologisk rapsolja...? Låt dem bli sådär mjuka i pannan innan du...
...häller på vatten och låter en buljongtärning simma med. När du är redo, lägger du även i blomkålen som du delat i mindre buketter. Koka tills kålen är mjuk och alla smaker gift sig.
Mixa med en stavmixer och krydda efter smak. Häll till sisst i en skvätt av den hemliga ingrediensen och låt koka ytterligare några minuter innan servering.
Torkad chili på toppen för extra hetta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar