Sidor

måndag 30 november 2009

Köttfärssås



Söndag/Första adventsmiddag = Köttfärssås med ris.

Jag använde:
500 g blandfärs
2 gula lökar
1 king solo
1 röd paprika
3 morötter
1 burk pomodoro
1/2 dl tomatpuré
1 köttbuljongtärning
2 dl grädde
ketchup
några champinjoner
1 burk kidneybönor
torkad basilika
salt och peppar

Jag har hört att morötter är smart att ha i köttfärssåsen om man har barn som inte gillar grönsaker. Riv dem fint så slutar de existera. Typ.

Fräs paprika, lök, vitlök och morötter i lite olivolja. Fräs köttfärsen för sig, så den verkligen blir fräst och inte kokad.


Lägg allt fräset i samma gryta och tillsätt resterande ingredienser efter hjärtat.
Eftersom vi bara hade snuttar av 500 olika pastasorter (och jag avskyr att blanda), åt vi köttfärssåsen med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar