onsdag 3 februari 2010
Minestrone
Minestrone betyder jättesoppa. Så det så.
Det här receptet räcker till sisådär 6 pers och du behöver:
150 g vitkål
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
2 liter grönsaksbuljong
2 stora potatisar
en halv sqash
3 tomater
typ 1 dm smal purjolök (eller en dm tjockis)
en bit parmesan
400 g canellibönor på burk
75 g risoni (pytteliten pasta)
olivolja
finhackad persilja
salt
nymalen svartpeppar
Dela vitkålen i bitar, grovhacka löken och finhacka vitlöken. Fräs det i olivolja i ca en minut. Häll på buljongen och låt det koka i 30 minuter.
Släng i tärnad potatis och tomat, squash och purjo i skivor och parmesanbiten. Koka detta på låg värme i ytterligare 10 minuter. Lägg i pastan och låt soppan koka i ca 11 minuter till.
Avsluta med att ringla i lite olivolja, persilja och salt och peppar efter smak.
Servera detta med något bröd du stekt i olivolja och smetat in med pesto (helst hemmagjord).
jag skivade upp Fazers rallarhalvor, som är ett tund fullkornsbröd bakat på surdeg, och jag måste säga att det knappast kan bli godare. M - U - M - S!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar