måndag 1 mars 2010
Pepparglaserad luffarfilé med marinerade rotsaker och avocadosallad
För att den här måndagen inte ska kännas lika måndagig, och för att fira att det faktiskt är vår igen (även om det inte märks), fick dagens middag bli av lite lyxigare sort.
Fläskkött med lite dragning åt det japaska hållet, och plötsligt blev den här grå dagen lite ljusare.
Till sex middagsgäster:
700 g luffarfilé (eller fläskfilé)
1 dl hoisinsås
2 msk blandade och krossade pepparkorn
2 tsk flingsalt
2 stora palsternackor
3 stora morötter
1 msk dijonsenap
3 msk risvinäger
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
2 tsk salt
4 avocado
1 ask körsbärstomater (gärna plommon)
3 vårlökar
1 dl rött vin
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda hoisinsås, peppar och salt. Vänd filéerna i såsen och lägg dem tillsammans med såsen i en ugnsfast form. Ställ in formen i mitten av ugnen med en termometer instucken i den tjockaste delen. När termometern visar 70 grader, tar du ut köttet och virar in det i aluminiumfolie. Häll över skyn i en kastrull.
Skala och skär rotfrukterna i strimlor. Koka dem i lättsaltat vatten tills de blivit mjuka. Vänd ner dem i en dressing på senap, risvinäger, olivolja, vitlök och salt.
Hacka och blanda ihop ingredienserna till salladen.
Koka ner skyn tillsammans med rödvin, till kletig konsistens, och servera till rätten.
Ha en trevlig början på mars!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar