onsdag 10 mars 2010
Vegetarisk lasagne
Efter ett hårt träningspass, ett myrrlande liv på Entermässan (det var längesedan jag såg så många ungdomar) och en McFlurry på donken, var det då dags för vegetarisk rätt nummer två, för den här veckan. Lasagnen. Krämig och lagom stickig för tunga och gom.
För 6 personer behöver du:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
1 zucchini
en burk konserverade champinjoner
1 paket krossade tomater
salt, kryddor och örter efter eget tycke (jag använde tikka-kryddblandning, timjan, svartpeppar och en aning muskot)
1 aubergine
keso
mozzarella
lasagneplattor (jag använde gröna)
1.5 dl matlagningsgrädde
Finhacka och fräs lök och vitlök mjukt. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ett par minuter. Lägg i zucchini i fina skivor och champinjoner och stek på lite till. Häll i de krossade tomaterna, salt och kryddor. Koka under lock i fem minuter. Skiva auberginen och låt den koka med i några minuter.
Varva grönsaker, keso, mozzarella och pasta i en (eller flera) ugnsfast form. Se till att du varken börjar eller avslutar med ett pasta lager. Ringla över lite matlagningsgrädde.
Ställ in formen i mitten av ugnen på 200 grader i 30-40 minuter.
Servera med en fräsch grönsallad och en god vinäger.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar