Hur kul är det inte att namnge rätter då? Ehm...
Idag gav vi donken och alla pizzerior en fetingdiss, för att istället festa på dessa skönheter. Bakismat eller ej - det blev kalas i min mun kan jag lova.
De blev liksom sådär lite arabiska, precis som jag gillar det!
Till tre personer behöver du:
3 paprikor (woho, surprise!)
400 g finmalen lammfärs
1 gul lök
paprikapulver
chilipulver
vitpeppar
salt
kanel
en burk kikärtor
russin
keso
Hacka löken och fräs den i någon olja. Fräs på lammköttet och krydda. Blanda i kikärtor och russin. Skär av locket på paprikorna och gröp ur dem. Fyll dem sedan till bredden med färsblandningen och keso, innan du sätter tillbaka locket. Baka dem i nedre delen av ugnen på 200 grader, tills de blivit riktigt mjuka - kanske 40 minuter.
Hoppas helgen har varit till er belåtenhet.
DEN SÅG RIKTIGT GOD UT! iofs, tkr jag inte om lammfärs... :p
SvaraRadera