fredag 29 januari 2010
Pizzasallad
I onsdags gjorde jag pizzasallad till fredagspizzan.
Vitkålen behöver ligga i dressingen någon dag för att mjukna till lite. Men nu ska ni få ett litet tips. Behöver du en panik-sallad, slår du bara kokande vatten över din rivna kål, så mjuknar den i ett nafs. Sneaky va?
Dressingen blandar du till av:
ättika (en kork eller två)
1/2 dl neutral olja
ungefär lika mycket vitvinsvinäger
strösocker (pytte)
en skvätt vatten
torkad oregano
grovmalen svartpeppar
salt
Torsdagspizzan gjorde jag på överbliven fryst julskinka. Jesus och lärjungarna vad jobbigt det är att behöva äta julskinka i slutet av januari. Nu är den hur som helst borta. Gone. Finito.
Det blev en tjockisbotten på fullkornsmjöl. Som en pan pizza ungefär, med massor av ost och champinjoner.
Nästa gång vill jag göra Leilas med bl a. färska fikon, mozzarella och rucola. Åh. Jag har blivit en sucker för frukt i mat. Mer frukt i mat. Mums!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar