Sidor

onsdag 3 februari 2010

Fransk fiskgryta med saffran


Det här är gott mina vänner. Det här är riktigt gott. Och hälsosamt som in i bänken.
Receptet kommer från Allt Om Mat-kokboken "Frankrike".

Du behöver:
300 g fänkål
1 gul lök
4 tomater
2 morötter
olivolja
1 paket saffran
1 grönsaksbuljongtärning
6 dl vatten
600 g fiskfilé
2 paprikor
skalade räkor

Städa av fänkålen och skär den i bitar. Skala och grovhacka löken. Tärna tomaterna. Skala och skär morötterna i bitar. Hetta upp oljan i en gryta och fräs alla grönsaker och saffran under omrörning i 3 minuter. Tillsätt vatten och buljong och koka i 10 minuter utan lock.
Kör med en stavmixer tills du får en tunn och rinnande puré. Lägg i urkärnad och tärnad paprika och fisken delad i bitar, och sjud under lock i cirka 5 minuter.

Servera med räkor i botten och en hemmagjord dillaioli.

Visspa upp en äggula med en klyfta vitlök och lite citronsaft. Tillsätt en dl olja (raps/oliv) under visspningen. Häll i en tunn tunn stråle. Smaksätt med salt, dill och eventuellt mer citronsaft.

Bonappetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar