Sidor

torsdag 6 januari 2011

Apelsin- och nejlikamuffins


Innan jul bakade jag muffins smaksatta med den absolut juligaste kryddsammansättningen av dem alla. Apelsin och nejlika. Lysande gula, höga och saftiga muffins. Perfektion.

Till muffinsen behöver du:
100 g riktigt smör
2 ägg
1.5 dl socker
1/2 tsk organiskt vaniljpulver / 1.5 tsk vaniljsocker
2 dl standardmjölk
skalet från 2 apelsiner
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Börja med att sätta på ugenen. Den ska vara på 225 grader.
Vispa ägg, socker och vanilj pösigt.
Smält smöret och rör ner det tillsammans med mjölk och apelsinskal i äggblandingen.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner det i smeten.
Ställ ut formar i en muffinsplåt och fyll upp.
Baka i mitten av ugnen i 10 minuter. Stick i dem och låt dem stå kvar om inte stickan är torr.

Till fristingen behöver du:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
100 g färskost
vaniljpulver och mald nejlika efter smak
(gul karamellfärg, gärna pulver)

Vispa smör och flor fluffigt. Tillsätt osten, kryddor och färg. Vispa till krämig och fast konsistens.
Spritsa gärna ut frostingen på muffinsen och dekorera med hela nejlikor.



Nåväl, bättre sent än aldrig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar