Sidor

tisdag 24 november 2009

Apelsin-/kitkatmuffins med marabou-/kokosfrosting

Under gårdagen blandades ännu en smet ihop och skjutsades in i ugnen i form av muffins.

Det här använde jag till muffinsen:
2 ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
rivet skal från två apelsiner
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
6 mini-kitkatbars

Ugnen ska stå på 175 grader.
Börja med att vispa socker, vaniljsocker och ägg poröst. Vissa familjer är inte begåvade med elvispar, då får matberedaren duga fint.


Blanda i apelsinskal, smält smör och mjölk.

Rör, vispa inte.

Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner det också.


Hacka kitkat och släng ner.

Fyll formarna till 2/3.

175 grader mitten av ugnen.



När de är klara ska de se ut ungefär så här. En stor besvikelse för mig. Blir de inte stora och fluffiga är det inte roligt att ta ut dem.

Creme cheese-frostingen gjorde jag på:
175 g marabou mjölkchoklad
200 g färskost
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
en jäkla massa florsocker (Dock alldeles för lite. Räkna med minst 6 dl)
1 dl kokosflingor

Tar florsockret slut får man leka överambitiös med sin mixer.
Blanda ihop alla ingredienser och smeta eller spritsa på.

Som sagt, så här ska inte muffinsar se ut. Men de ser ganska skojiga ut om du är sex år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar