Sidor

torsdag 29 oktober 2009

Sconisch cupcakes


Recept nummer två blir något sötare. Scones utklädda till muffins. Frukost, mellanmål eller varför inte en något hälsosammare eftermiddagsfika?

Du behöver:
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
2 tsk vanlijsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl hackade torkade aprikoser (det är säkert godare med förska blåbär eller ett rivet äpple, men vem vet egentligen)
3 ägg
1 dl flytande margarin
2 dl yoghurt
3 msk flytande honung

Börja med att blanda de torra ingredienserna.

Vispa sedan upp äggen, innan du häller i yoghurt, margarin och honung.

Blanda ihop och klicka ut i muffinsformar. Precis som Leila, använder jag alltid en muffinsplåt, för att få fina och toppiga muffins.

Låt de stå i mitten av ugnen på 225 grader och ta ut dem efter 15 minuter.

Ät dem med sylt eller varför inte lite creme cheese.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar