Recept nummer två blir något sötare. Scones utklädda till muffins. Frukost, mellanmål eller varför inte en något hälsosammare eftermiddagsfika? Du behöver: 3 dl vetemjöl 3 dl havregryn 2 tsk vanlijsocker 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1 dl hackade torkade aprikoser (det är säkert godare med förska blåbär eller ett rivet äpple, men vem vet egentligen) 3 ägg 1 dl flytande margarin 2 dl yoghurt 3 msk flytande honung Börja med att blanda de torra ingredienserna. Vispa sedan upp äggen, innan du häller i yoghurt, margarin och honung.
Blanda ihop och klicka ut i muffinsformar. Precis som Leila, använder jag alltid en muffinsplåt, för att få fina och toppiga muffins. Låt de stå i mitten av ugnen på 225 grader och ta ut dem efter 15 minuter.
Ät dem med sylt eller varför inte lite creme cheese.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar