Sidor

onsdag 10 mars 2010

Våfflor


Förra veckan (tisdag kanske?), bestämde jag mig för att fira våffeldag. Ja, jag tnker ju såklart inte hoppa över den riktiga våffeldagen som infaller den 25:e mars, men en tjuvstart är väl helt okej? Jag är ju ett sådant fan av allt som gräddas och serveras med sylt.

Det här receptet är av sådan typ att det innehåller både ägg och bakpulver.

8 våfflor kräver:
75 g smör + extra till gräddning
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
5 dl mjölk
2 ägg

Smält smöret.

Blanda mjöl, bakpulver, salt och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa sedan ner resten av mjölken, äggen och smöret.

Låt smeten stå ett tag. Kanske en dag i kylskåp, det gör absolut ingenting.

Grädda ungefär 1 dl smet i varje lagg och lägg de klara våfflorna på galler, om du inte serverar de med en gång vs.

Ät dem med vispad grädde eller glass och en god sylt. Eller varför inte flera olika. Åh...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar