Sidor

söndag 14 mars 2010

Paprika fylld med orientalisk lammfärs


Hur kul är det inte att namnge rätter då? Ehm...

Idag gav vi donken och alla pizzerior en fetingdiss, för att istället festa på dessa skönheter. Bakismat eller ej - det blev kalas i min mun kan jag lova.
De blev liksom sådär lite arabiska, precis som jag gillar det!

Till tre personer behöver du:
3 paprikor (woho, surprise!)
400 g finmalen lammfärs
1 gul lök
paprikapulver
chilipulver
vitpeppar
salt
kanel
en burk kikärtor
russin
keso

Hacka löken och fräs den i någon olja. Fräs på lammköttet och krydda. Blanda i kikärtor och russin. Skär av locket på paprikorna och gröp ur dem. Fyll dem sedan till bredden med färsblandningen och keso, innan du sätter tillbaka locket. Baka dem i nedre delen av ugnen på 200 grader, tills de blivit riktigt mjuka - kanske 40 minuter.

Hoppas helgen har varit till er belåtenhet.

1 kommentar:

  1. hannah nilsson22 april 2010 19:25

    DEN SÅG RIKTIGT GOD UT! iofs, tkr jag inte om lammfärs... :p

    SvaraRadera