Sidor

söndag 14 mars 2010

Champinjon-risotto


Min första risotto. Det har liksom varit lite som en sådan där sak som man bara skjuter upp hela tiden. Men det var ju inte svårt alls. Och den blev ju riktigt, riktigt god!
Så är ni fler där ute som har risottoskräck, gör ett försök!

Du behöver:
4 dl avorio ris
2 schalottenlökar
2 msk smör
1 dl vitt vin
9 dl buljong
2 dl riven parmesan (vällagrad herrgård fungerade fint)
färska champinjoner
paprika
babyspenat
flingsalt
peppar

Smällt smöret i en kastrull och fräs finhackad schalottenlök tills den blir mjuk. Häll i riset och fräs tillsammans under 2-3 minuter. Tillsätt vinet. Späd sedan i omgångar med buljongen, under omrörning. Låt riset suga upp all buljong innan du häller på mer. Koka på svag värme tills riset känns mjukt, ungefär 20 minuter.

Fräs bitar av champinjoner och paprika i flingsalt.

Blanda i parmesanen i riset och salta och peppra. Rör ner grönsakerna och servera!

Lätt som en plätt, men fint som snus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar