Sidor

tisdag 18 maj 2010

om jag var från jorden skulle jag ändå ha legat vaken om nätterna

Eftersom jag har lagt en bunt grejer bakom mig och samtidigt insett att det inte gör någonting om jag bara har två läsare, tänker jag börja blogga igen. Jag gillar ju min blogg. Jag gillar ju att skriva. Jag gillar till och med att läsa det jag skriver och titta på de bilder jag tagit.

För att du som läser ska få en bild av mina nuvarande koordinater och mitt aktuella emotionella sinnestillstånd, vill jag att du tänker dig. Dött till vänster och 24/7-rökaren till höger. Havrefras i centrum och skrålande alternative rock under nackhåren. I tid är jag nu framför svett och blod, men bakom ytterligare timmar av förstekta kycklingfiléer och omogna avocados.

Vi har flyttat. Jag och min närmsta vän lever nu lite närmare molnen och mycket närmare varandra. På morgnarna diskar vi i varmt diskvatten och på kvällarna säger vi godnatt med en vinkning innan vi stänger sovrumsdörrarna. Däremellan äter vi fiberflingor med kanel och ekologisk mellanmjölk, promenerar till Älvsnabben och blir sjösjuka på bryggan, funderar över när vi ska finna orken till att börja sandpappra köksbordet för att sedan kunna måla det banan-sorbet-gult, grämer oss över fula plastmattor och dystra klumpiga möbler, väljer nogrant ut vilken CD-skiva som ska få stå längst ut i stringhyllan, önskar att vi hittade de bortsprungna 40-wattarna, planerar galna inflyttningspartyn utan slut, borstar tänderna på badkarskanten, och äter lite fler flingor (ibland också en rostad brödskiva).

Det som följer är väl ungefär lite av det nya. Ja, men lite.

Föresten så växte jag lite idag när jag köpte turkosa plackers istället för de fina rosa. Så du vet. Alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar