Sidor

onsdag 2 december 2009

21 nights

Julen tar ju verkligen jättekliv nu, och jag och Nadja har spenderat hela dagen korsandes Amsterdams julpyntade gator. Ut ur en affär och in i nästa. Ett himla kämpande efter att fiska (eller var det piska?) de bästa julklapparna.
Här i Holland är dock kliven dock räknade fram till årets största högtid. Sinterklaas tar ju sitt pick och pack och seglar tillbaka till Spanien på lördag. Detta betyder att en himlans massa paket ska öppnas. Kan ni tänka er att jag stötte på just denna skäggiga man med sina svartmålade slavar, idag när jag cyklade till gymmet? Jajjamensan. I all sin prakt red de förbi mig, vinkandes och alldeles jättespralliga i vinterkylan. Vilken fin start på dagen!

Sinterklaas med sina hjälpredor, Swarte Piet och Swarte Piet.

Under en falafel-middag konstaterade vi att Nadja faktiskt är skrämmande lik Ice Age-killen. Speciellt på ögonen! Detta är för övrigt en present till Jip och inte Nadjas okända tvillingbror.

Jag är mycket nöjd med dagens resultat. Har lyckats bocka av en hel del namn från julklappslistan. Till min glädje bockade jag också av Starbucksbesöket från min att-göra-lista. Gingerbread coffee är som att få en gasmask i ett rökrum, en uppfylld dröm. Oj.

Nu ska jag fortsätta att lyssna på mössens julafton, när jag egentligen borde plugga sönder mina öron med M Manson. I morgon blir det brödbak. Fin natt på er och god morgon Mamma!

1 kommentar:

  1. God morgon Emma. Var på Julbord i går och har skrattat sönder halsen. Pussar i mängd!!!!!

    SvaraRadera