Sidor

lördag 14 augusti 2010

when anything else helps

Ett litet inlägg om icke utbytbara tankar.

Tid. Ett andrum vi har vare sig vi vill eller inte. Plats att tänka och fundera, utveckla sinnesbilder. Frustration, förtvivlan, rädsla - allt tyngre än lätt. Tyngre än fjädrar. Den ända gången det inte finns tid och plats för tankar är när vi designar dem själva. Oäkta och falkst. Men vackert. 17 skalade apelsiner. En otrygg svävande reflexion är alltid den mest sanna.

Ångest. Mina grannar är döda. Hundratals för alltid sovande själar. Att inte hinna skåla innan man dricker är som att råka snubbla över järnvägsspåret precis innan tåget nått tio meter ifrån. Tio meter. Det är inte inte ens en sekund. Frukt, apelsin. Fruktan. Det är otäckt när de viskar. När man är ensam.

Tystnad. Mirakel inträffar och det är fantastiskt. Ja visst, solen går upp, ner och bla bla bla. Men satan vad mycket som sker, som egentligen inte står med i boken. Det ges och tas. Hälls på och späs ut. I morgon börjar vi skriva ner allt som inte händer. Ett hem av ekologisk fruktkött är lika möjligt som haveri för blått, grönt och gult.

Förlåt. En sak är säker. Det blir aldrig som förr och aldrig som på film. Allt är lögn. Då är extra mycket förtrodd men ack så lömsk. Njut av ett glas juice i stället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar